Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnzien.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Vormstabiele lenzen

Onze aangescherpte maatregelen wat betreft het Coronavirus en contactlenzen:

Niet direct noodzakelijke contactlenscontroles worden verschoven naar een later tijdstip, wanneer u klachten heeft staan wij natuurlijk voor u klaar.

  • Heeft u geen klachten maar wel lenzen of vloeistof nodig, mail/bel of app ons. Wij zorgen dat de lenzen besteld worden en eventueel zelfs bij u thuis bezorgd worden.
  • Op dit moment doen wij geen lensinstructies en lensaanpassingen.
  • We schudden geen handen.
  • We reinigen de apparatuur voor en na elke klant.
  • We wassen onze handen voor en na elke klant.
  • Collega’s die zich niet fit voelen blijven thuis.
  • Voel je jezelf niet fit? Blijf dan ook thuis. We zien je graag terug op een later tijdstip.

Team Verdonk Optiek-Optometrie
info@verdonkoptiek.nl
0313-414556  of voor een appje: 06-22275922


Vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen zijn lenzen die altijd hun vorm behouden. Ze kunnen niet dubbel klappen en je kunt ze ook niet binnenstebuiten op je oog zetten, zoals met zachte lenzen zo nu en dan gebeurt. Als je eenmaal het handigheid beheerst zet je ze zo op je oog en haal je ze er ook weer heel makkelijk met een zuigertje uit, als het moet zelfs zonder spiegel.
Sinds de komst van zachte lenzen, staan harde lenzen in een wat negatief daglicht. Toch is dat niet altijd terecht. Bepaalde oogafwijkingen, zoals astigmatisme (cylinder), zijn beter te corrigeren met een vormstabiele lens.
Veel van de bezwaren die er vroeger waren bij vormvaste lenzen zijn nu opgelost. Dat komt omdat ze nu van een heel ander materiaal gemaakt worden dat veel meer zuurstof doorlaat, zijn ze flexibeler en dat maakt het dragen veel comfortabeler.

Vormstabiele lenzen zijn eenvoudig te onderhouden en goedkoop in onderhoud en ze hebben een langere levensduur dan zachte lenzen. Daardoor zijn vormvaste lenzen niet alleen goedkoper in aanschaf, maar ook op de langere termijn.

Afspraak maken of vraag stellen?

Gebruik dan onderstaand formulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.